BLOGI

Gastronomisti Komponendid OSA 2 - KUSKUSS


KUSKUSS : PÕHJA-AAFRIKA KULTUURNE TERAVILJATOODE MEIE MENÜÜS

Kuskuss, tänapäevase ja põneva menüükoostamise vallas ajatu põhitooraine, kerkib esile traditsioonide, mitmekülgsuse ja toiteväärtuse sümbolina. See Põhja-Aafrika piirkonnast pärit õrn teraviljatoode on rännanud läbi kultuuride ja köökide, lummades maitsemeeli ja inspireerides loovust. See artikkel käsitleb kuskussi päritolu ja tootmist, selle mitmekülgset kasutamist kulinaarses loomingus, selle pakutavaid toiteväärtusi ja selle püsivat populaarsust tänapäevastes toidutrendides.
Loe lisaks

Gastronomisti Komponendid OSA 1 - KINOA

Gastronomistis usume me väga sellesse, et söömine peab olema elamus. Toit peab olema maitsev, põnevate komponentidega aga samas ka toitainerikas ja tervislik. Me oleme Gastronomistis pannud oma menüüs kokku äärmiselt mitmekülgsed toidud ja tahaksime Teile tutvustada meie toitude komponente, et teaksite mida meie salatid täpsemalt sisaldavad ja mis teeb neist nii head toidud.
Loe lisaks

Gastronomist Catering liitub Tartuhotels grupi Restoran Fiiga

Meil on ülimalt hea meel anda teada Gastronomisti järgmisest suurest sammust.

Aastal 2020 loodud Gastronomist on kasvanud aastast-aastasse ühe kiirema tempoga ning oleme jõudnud oma arengus sellisesse punkti, kus järgmiste suurte asjade elluviimiseks on vaja uusi lähenemisi.

Meil on olnud Gastronomisti cateringuga rõõm pakkuda läbi aastate väga mitmekülgseid õhtusööke ning sündmusi. Nii suurtel üritustel kui ka väikestel kodustel koosviibimistel. Kõige väiksem seltskond 6-ne, kõige suurem üle 300 külalisega üritus. Selle kõige juures hoides kõrgel kvaliteeti ning pakkudes esmaklassilisi maitseid.

Nüüd on aeg viia oma teadmised, oskused, lähenemised ja ideed kõrgemale & kaugemale. Selles osas leidsime koos Tartuhotelsi grupi & Restoran Fiiga ühist visiooni, arusaamasid ning ambitsiooni. Seetõttu oleme otsustanud tegevused ühendada.
Loe lisaks

GASTRONOMIST JÕULUPAKID

Selleks jõuluajaks on Gastronomist kokku pannud oma parimatest jõulutoodetest mitmekülgse gurmeepaki, mis paitab nii Teie enda kui ka Teie lähedaste maitsemeeli.
Loe lisaks

Gastronomist gurmeeõhtusöögid Murimäel

Kas sooviksid veeta ühte mõnusat sügisõhtut hea seltskonnaga ühes hubases Lõuna-Eesti venikeldris nautides hoolikalt valmistatud ülimalt maitsvat toitu?

Gastronomist koostöös Murimäe Veinikeldriga korraldab sel sügistalvisel hooajal erinevatele seltskondadele mõeldud toredaid õhtusööke.

Otsi välja enda ümber vähemasti 9 kuni 17 head sõpra, sugulast või kolleegi ning tulge nautige kõike head paremat mida Gastronomist suudab taldrikule panna ning Murimäe Veinikelder klaasi valada.
Loe lisaks

MINU 1 AASTA TOITLUSTUSETTEVÕTLUST

Märtsikuus 2022 on saanud täpselt 1 aasta sellest hetkest, kui ma otsustasin hakata ise ettevõtlusega tegelema. See aasta on läinud väga kiirelt ja põnevalt.

Tänaseks olen ma 100% veendunud, et tegin ainuõige valiku. Olen alati olnud väga rahutu hing. Ma otsin alati järgmist väljakutset, järgmist kohta kuhu ronida. Selles suhtes on ettevõtlus ennast tõestanud kui ideaalne väljund minu energiale. 

Ettevõtjana ei teki sul mingit lage ette, et kuskile edasi liikuda ei anna – taevas on piiriks ja neid õppimisekohti on nii tohutult palju, et see on iga uus päev uus väljakutse. Mulle sobib.

Selles postituses tahaksingi võtta huvi pärast ette siis möödunud ettevõtlusaasta, analüüsides oma tulemusi ja ehk on see mõne lugeja jaoks põnev teema.

Loe lisaks

Polpo restoran. Ühe peakoka lugu

Seda tükki kirjutades on Restoran Polpo lahti viimast päeva. Ühelt poolt on kurb, teiselt poolt on uhke. Ma tunnen rõõmu selle üle, mida see töökoht mulle on andnud.

See on andnud mulle palju inimesi, kellest ma pean elu lõpuni lugu. Tugevad sidemed nii oma kolleegidega, oma tarnijatega, oma koostööpartneritega, oma külalistega.

See on andnud mulle võime hinnata seda panust, mida restoraniäris töötavad inimesed igapäevaselt annavad. Seda enam tänasel covidiga kooselamisel.

Kõik kes on olnud minu teekonnaga seotud alates 2019 aasta jaanuarist, aitäh. Te teate ise kes te olete.

Loe lisaks

Restoranide hinnad peavad tõusma (ja miks see on OK)

Maailm on pandeemiast välja astumise lävel. Vaktsineerimisi on rohkem, elu naaseb normaalsuse juurde samm-sammult tagasi. On aga üks (mulle südamelähedane) osa, mis ei naase enam selle juurde, mida ta oli enne pandeemia algust. Selleks on restoraniäri. Seda väga konkreetsetes punktides, millest tahaksin lähemalt rääkida.

Loe lisaks

FILMISOOVITUS : André and his olive tree

Ma olen juba ammusest ajast teinud endale eesmärgiks konsumeerida võimalikult palju erialast materjali. Mingil perioodil tähendas see pigem raamatuid, artikleid jms. Viimase ca 3-5 aastaga on tõusnud esile pigem filmide/sarjade/dokumentaalide tarbimine. Ma usun, et ma võin üsna julgelt välja öelda, et kui on toidumaailmast tehtud mingisugune film/sari, mis on kuidagigi internetiavarustes kättesaadav, siis tõenäoliselt ma olen seda vaadanud.

Kaks suurt abivahendit selle eesmärgi saavutamisel on olnud Youtube ja Netflix.

Netflixis viimasel ajal ringi scrollides võibolla poleks käesoleva filmi peale sattunudki. Ainult lähemalt süvenedes on näha, et kõnealune oliivipuuga André on see sama André, kelle nimirestoran on olnud juba aastaid üks väga kõrgelt hinnatud restoran aasias (ja ka üle terve maailma).


Loe lisaks

The Alchemist Restoran - Uus maailma parim restoran?

On möödas omajagu aega sellest, kui toidumaailm on saanud uue kontseptsiooni, mida huviga jälgida. ElBulli 2000ndate alguses, Alinea ja Noma 2010 kandis, Osteria Francescana peale neid, rääkimata Roca vendadest ja Blumenthali The Fat Duckist. Aastatel 2005-2015 toimus toidumaailmas suur areng mitmel rindel  (suures osas tänu ElBullis praktiseerinud kokkadele). Peale seda suurt arengu hüpet ei ole nüüd juba tükk aega midagi märkimisväärset toimunud. The Alchemist peaks olema järgmine suurem ettevõtmine sellel rindel.

Peakokk Rasmus Munk

Loe lisaks

Austrid

Sel kevadel oli esimene kord, kui Polpo ajaloo jooksul pidime ära jätma austriõhtu. Aastaplaanis üks äärmiselt oluline sündmus, mis on nii mõnegi tartlase südame võitnud. See on üks väheseid üritusi, mida meil on olnud alati väga lihtne välja müüa.

Loe lisaks

Toitlustussektori update USAs

Ega praegusel ajal suurt midagi muud teha ei olegi, kui hoida valvsat silma peal olukorra arenemisel. Seniks kuni jalad uuesti alla saame, kuni asi paremaks muutub on mõistlik oma aega sisustada erialast sisu tarbides. Viimase paari päeva jooksul on ülesse laetud mõni päris informeeriv video USA toitlustussektori olukorra kohta.

Loe lisaks

Me seisame Saaremaaga!

Saabuv suvi on kriitiline. Kui minu sõnadel on üldse mingit mõju – siis kaaluge saabuval suvel Saaremaa külastamist. Kasvõi ainult toetuse näitamiseks."
Loe lisaks

MILLISEST RESTORANIST TARTUS KOJU TELLIDA?

Segadust on palju. On juba mitmes nädal liikumispiiranguid ja ei ole üldse mitte selgemaks saanud, kui kaua kodusolemise korraldus püsib. Hetkel tundub, et mõned nädalad veel kindlasti.

Loe lisaks

5 erinevat müügiideed millega restoranis lisakäivet tekitada

Praeguseks on selgeks saanud, et tavapärane lähenemine toidupakkumisel enam ei tööta selliselt nagu ta oli töötanud siiani. Restoranid vajavad uusi ideesid, uusi kontseptsioone selleks, et säilitada töökohad, et säilitada oma äri. Kliendid on kõik veel olemas, nad ei ole kuskile kadunud. Küsimus on selles kuidas nendeni jõuda.

Olen siit-sealt kokku kogunud mõned ideed, mida saaks klientidele pakkuda selleks, et raske aeg üle elada.

Loe lisaks

KOROONAKRIISI MÕJU RESTORANIÄRILE MUJAL MAAILMAS

Kindlasti ma ei taha süvendada paanikat või tekitada asjatut muret juba niigi äreva teema ümber. Aga leian, et huvitav oleks teha mingisuguseid kokkuvõtteid/järeldusi sellest, kuidas on viirus mõjutanud teiste riikide toitlustussektoreid.

Loe lisaks

5 NETFLIXI TOIDUTEEMALIST SAADET MIDA PEAKSID VAATAMA!

Netflix on ilmselt üks teenus, mis hetkel kindlasti klientide arvu üle kurta ei saa. Arusaadavatel põhjustel on väga paljudel tekkinud vaba aega, mida erinevate meelelahutusviisidega täita. Mul on olnud rõõm olla Netflixi kasutaja juba päris pikka aega. See tähendab, et kui on saade, mis on vähegi toidumaailmaga seotud on ta ilmselt minupoolt ära vaadatud. Kindlasti on paremaid ja on ka kehvemaid saateid – seega otsustasin kokku panna mingisuguse soovituse, et karantiin lõbusamalt mööda saata.

Järgnevalt toongi siis välja 5 "toidu"saadet, mis minu arust on väärt vaatamist. Seda muidugi 100% subjektiivse arvamuse põhjal.

Loe lisaks