BLOGI
Gastronomisti Komponendid OSA 1 - KINOA
Gastronomist Catering liitub Tartuhotels grupi Restoran Fiiga
Aastal 2020 loodud Gastronomist on kasvanud aastast-aastasse ühe kiirema tempoga ning oleme jõudnud oma arengus sellisesse punkti, kus järgmiste suurte asjade elluviimiseks on vaja uusi lähenemisi.
Meil on olnud Gastronomisti cateringuga rõõm pakkuda läbi aastate väga mitmekülgseid õhtusööke ning sündmusi. Nii suurtel üritustel kui ka väikestel kodustel koosviibimistel. Kõige väiksem seltskond 6-ne, kõige suurem üle 300 külalisega üritus. Selle kõige juures hoides kõrgel kvaliteeti ning pakkudes esmaklassilisi maitseid.
Nüüd on aeg viia oma teadmised, oskused, lähenemised ja ideed kõrgemale & kaugemale. Selles osas leidsime koos Tartuhotelsi grupi & Restoran Fiiga ühist visiooni, arusaamasid ning ambitsiooni. Seetõttu oleme otsustanud tegevused ühendada.
GASTRONOMIST JÕULUPAKID
Gastronomist LAIENEB!
Kaua saladuskatte all hoitud, vaikselt plaanitud, ehitatud ja läbi mõeldud.
Gastronomist gurmeeõhtusöögid Murimäel
Gastronomist koostöös Murimäe Veinikeldriga korraldab sel sügistalvisel hooajal erinevatele seltskondadele mõeldud toredaid õhtusööke.
Otsi välja enda ümber vähemasti 9 kuni 17 head sõpra, sugulast või kolleegi ning tulge nautige kõike head paremat mida Gastronomist suudab taldrikule panna ning Murimäe Veinikelder klaasi valada.
MINU 1 AASTA TOITLUSTUSETTEVÕTLUST
Märtsikuus 2022 on saanud täpselt 1 aasta sellest hetkest, kui ma otsustasin hakata ise ettevõtlusega tegelema. See aasta on läinud väga kiirelt ja põnevalt.
Tänaseks olen ma 100% veendunud, et tegin ainuõige valiku. Olen alati olnud väga rahutu hing. Ma otsin alati järgmist väljakutset, järgmist kohta kuhu ronida. Selles suhtes on ettevõtlus ennast tõestanud kui ideaalne väljund minu energiale.
Ettevõtjana ei teki sul mingit lage ette, et kuskile edasi liikuda ei anna – taevas on piiriks ja neid õppimisekohti on nii tohutult palju, et see on iga uus päev uus väljakutse. Mulle sobib.
Selles postituses tahaksingi võtta huvi pärast ette siis möödunud ettevõtlusaasta, analüüsides oma tulemusi ja ehk on see mõne lugeja jaoks põnev teema.
Polpo restoran. Ühe peakoka lugu
Seda tükki kirjutades on Restoran Polpo lahti viimast päeva. Ühelt poolt on kurb, teiselt poolt on uhke. Ma tunnen rõõmu selle üle, mida see töökoht mulle on andnud.
See on andnud mulle palju inimesi, kellest ma pean elu lõpuni lugu. Tugevad sidemed nii oma kolleegidega, oma tarnijatega, oma koostööpartneritega, oma külalistega.
See on andnud mulle võime hinnata seda panust, mida restoraniäris töötavad inimesed igapäevaselt annavad. Seda enam tänasel covidiga kooselamisel.
Kõik kes on olnud minu teekonnaga seotud alates 2019 aasta jaanuarist, aitäh. Te teate ise kes te olete.
Restoranide hinnad peavad tõusma (ja miks see on OK)
Maailm on pandeemiast välja astumise lävel. Vaktsineerimisi
on rohkem, elu naaseb normaalsuse juurde samm-sammult tagasi. On aga üks (mulle
südamelähedane) osa, mis ei naase enam selle juurde, mida ta oli enne pandeemia
algust. Selleks on restoraniäri. Seda väga konkreetsetes punktides, millest
tahaksin lähemalt rääkida.
FILMISOOVITUS : André and his olive tree
Ma olen juba ammusest ajast teinud endale eesmärgiks konsumeerida võimalikult palju erialast materjali. Mingil perioodil tähendas see pigem raamatuid, artikleid jms. Viimase ca 3-5 aastaga on tõusnud esile pigem filmide/sarjade/dokumentaalide tarbimine. Ma usun, et ma võin üsna julgelt välja öelda, et kui on toidumaailmast tehtud mingisugune film/sari, mis on kuidagigi internetiavarustes kättesaadav, siis tõenäoliselt ma olen seda vaadanud.
Kaks suurt abivahendit selle eesmärgi saavutamisel on olnud Youtube ja Netflix.
Netflixis viimasel ajal ringi scrollides võibolla poleks käesoleva filmi peale sattunudki. Ainult lähemalt süvenedes on näha, et kõnealune oliivipuuga André on see sama André, kelle nimirestoran on olnud juba aastaid üks väga kõrgelt hinnatud restoran aasias (ja ka üle terve maailma).
The Alchemist Restoran - Uus maailma parim restoran?
Peakokk Rasmus Munk
Austrid
Sel kevadel oli esimene kord, kui Polpo ajaloo jooksul pidime ära jätma austriõhtu. Aastaplaanis üks äärmiselt oluline sündmus, mis on nii mõnegi tartlase südame võitnud. See on üks väheseid üritusi, mida meil on olnud alati väga lihtne välja müüa.
Toitlustussektori update USAs
Ega praegusel ajal suurt midagi muud teha ei olegi, kui hoida valvsat silma peal olukorra arenemisel. Seniks kuni jalad uuesti alla saame, kuni asi paremaks muutub on mõistlik oma aega sisustada erialast sisu tarbides. Viimase paari päeva jooksul on ülesse laetud mõni päris informeeriv video USA toitlustussektori olukorra kohta.
Me seisame Saaremaaga!
" Saabuv suvi on kriitiline. Kui minu sõnadel on üldse mingit mõju – siis kaaluge saabuval suvel Saaremaa külastamist. Kasvõi ainult toetuse näitamiseks."
MILLISEST RESTORANIST TARTUS KOJU TELLIDA?
5 erinevat müügiideed millega restoranis lisakäivet tekitada
Praeguseks on selgeks saanud, et tavapärane lähenemine toidupakkumisel enam ei tööta selliselt nagu ta oli töötanud siiani. Restoranid vajavad uusi ideesid, uusi kontseptsioone selleks, et säilitada töökohad, et säilitada oma äri. Kliendid on kõik veel olemas, nad ei ole kuskile kadunud. Küsimus on selles kuidas nendeni jõuda.
Olen siit-sealt kokku kogunud mõned ideed, mida saaks klientidele pakkuda selleks, et raske aeg üle elada.
KOROONAKRIISI MÕJU RESTORANIÄRILE MUJAL MAAILMAS
Kindlasti ma ei taha süvendada paanikat või tekitada asjatut
muret juba niigi äreva teema ümber. Aga leian, et huvitav oleks teha
mingisuguseid kokkuvõtteid/järeldusi sellest, kuidas on viirus mõjutanud teiste
riikide toitlustussektoreid.
5 NETFLIXI TOIDUTEEMALIST SAADET MIDA PEAKSID VAATAMA!
Netflix on ilmselt üks teenus, mis hetkel kindlasti klientide arvu üle kurta ei saa. Arusaadavatel põhjustel on väga paljudel tekkinud vaba aega, mida erinevate meelelahutusviisidega täita. Mul on olnud rõõm olla Netflixi kasutaja juba päris pikka aega. See tähendab, et kui on saade, mis on vähegi toidumaailmaga seotud on ta ilmselt minupoolt ära vaadatud. Kindlasti on paremaid ja on ka kehvemaid saateid – seega otsustasin kokku panna mingisuguse soovituse, et karantiin lõbusamalt mööda saata.
Järgnevalt toongi siis välja 5 "toidu"saadet, mis minu arust on väärt vaatamist. Seda muidugi 100% subjektiivse arvamuse põhjal.