MEIST
Gastronomist loodi 2020 aastal tol ajal Polpo restoran peakokk Karl Pajussaare poolt esialgu eesmärgiga pidada toiduteemalist blogi. Sama brändi alt tehti mõned koostööd toidutootjatega ning loodi põnevat toidusisu.
Karl Pajussaar on Viljandis sündinud, Tartus elanud ning kasvanud kokk kes alustas oma kokaõpinguid 2009 aastal Kuressaare Ametikoolis mis on tuntud kui parim kutseõppeasutus toitlustuserialade jaoks. Kuressaarest on pärit suur hulk tänaseid tippkokkasid.
Aastal 2016 algas Karli teekond fine dining restoranides Tartu toidukohas nimega Hõlm restoran kus 3 aasta jooksul töötades vanemkokana viidi restoran väga kõrgele tasemele.
2019 aasta algusest võttis Karl ette oma esimese peakoka rolli Polpo restoranis ning sellest ajast peale on ta üksikasjalikult tegelenud restoranide juhtimisega erinevates rollides.
Aastal 2021 asutati Gastronomist OÜ, mis alustas esialgu väiksemate cateringude ja toidukoolituste korraldamisega koostöös Tartu Rahvaülikooli ning Tartu Rakendusliku Kolledžiga (VOCO).
2022 kevadel võeti
ametlikult tööle esimene täiskohaga töötaja - peakokk Andrus Saartok, kes
on tänaseni üks võtmeisikutest. Andrus tänasel päeval enam
Gastronomisti juhtimisega ei tegele, aga on sümboolne osa Gastronomistist tema panuse eest meie aitamisel sinna kus on ta täna.
2022 suvel asutas ja juhtis Gastronomist Muhu saarel restorani Botten Resto, mis on seotud populaarse külalistemaja Bottengarniga. Seal sai Gastronomisti meeskond hindamatut restoranijuhtimise kogemust ning koos peeti ühte paremat restorani Saaremaal. Selle illustreerimiseks on White Guide (Falstaff) jaganud restoranile kõrged hinnangud nii toidu kui ka teeninduskvaliteedi eest. Täna juhivad Bottenrestot tollest suvest alguse saanud meeskonnaliikmed kes hoiavad restorani taset äärmiselt kõrgel
2022 sügisel asutati Gastronomist Catering Tartus, et jätkata projektipõhist tööd Tartu linnas väljavaatega avada Tartus mingi hetk päris enda restoran. Selle kaubamärgi alt organiseeriti erinevaid veiniõhtusööke, valmistati toite erinevatele gruppidele, sünnipäevadele ning ka pulmadele.
Detsember 2022 avati esimene omanimeline kiirtoidurestoran Gastronomist Takeaway Lõunakeskuse uuel Toidutänaval. Gastronomist Takeaway pakub restoranimenüüdest inspireeritud maitsekombinatsioonidega toite – peamiselt värskeid salateid ning hapusaia võileibasid. Gastronomist Takeaway on tänaseks üks meie põhisuundasid ning pakub tänaseks tööd umbes neljale töötajale.
Juuni 2023 astusime suure sammu edasi liites Gastronomist Catering kohaliku tipprestoraniga Fii, mis asub samuti Lõunakeskuses. Gastronomisti senisest peakokast Andrus Saartokist sai Fii restorani peakokk ning Gastronomisti juht Karl Pajussaar vastutab restorani cateringu projektide eest. See koostöö on olnud väga tulemuslik ning koos on organiseeritud üritusi nii 300 inimesele kui ka väikestele privaatgruppidele üle terve Eesti. Koos on välja töötatud väga asjatundlik ning mainekas Cateringu toode mis on leidnud oma koha Tartu ürituskorraldusturul.
Täna opereerib Gastronomist oma Takeawayd Lõunakeskuses, mis on avatud 7 päeva nädalas juba rohkem kui poolteist aastat ning koostöös Fii restoraniga korraldatakse erinevaid suuremaid cateringu üritusi nii Tartus kui laiemalt Lõuna-Eestis ning kaugemal.
Aadressil Era tn 2, Tartu linn juhib Gastronomist alates september 2024 oma kõige uuemat restorani Gastronomist Restoran & Terrass, mis pakub maailmaköögist inspireeritud roogasid. Valitud õhtutel pakutakse Peakoka saalis hoolikalt loodud 6-käigulist maitsemenüüd privaatürituste formaadis.
Gastronomistil on erinevat toitlustuskogemust juba rohkem kui 10 aastat millest viimased 4 aastat on olnud väga laiapõhjaline toitlustusettevõtluse arendamise kogemus. Seda nii menüüplaneerimises, ürituskorralduses, koolituste läbiviimises, toitlustusäri juhtimises ja meeskondade ehitamises ning juhtimises.
Gastronomist on lugu soovist luua toiduprojekt mis ei alga ega lõppe restoranis vaid on laiapõhjalisem. Meid kõnetavad kõiksugu toiduga seotud üritused, emotsioonid ning ideed. Meie eesmärgiks on pakkuda mitmekülgseid maitseelamusi olenemata kontseptsioonist või asukohast ning üritame alati pakkuda võimalikult head toodet.
Täname, et oled meiega ja meid või meie toiduprojekte külastades/toetades oled sa osa meie teekonnast kohaliku toidu ja joogikultuuri arendamisel.