Gastronomist LAIENEB!
Kaua saladuskatte all hoitud, vaikselt plaanitud, ehitatud ja läbi mõeldud.
Meil on hea meel teatada Gastronomisti laienemisest! Detsembri keskpaigas avame me Lõunakeskuses uue kontseptsiooni nimega Gastronomist Takeaway.
See tähendab, et meie tegevus eraldub kaheks –
Gastronomist Catering / Gastronomist Takeaway.
See on meie jaoks üks suur suur samm edasi ning võimaldab meil luua veel enam ägedaid maitseid ning jõuda palju suurema hulga inimesteni.
Siinkohal tahaks natukene rohkem rääkida, et mida meie uus projekt endas kujutab ja mida me oma Takeaway kontseptsiooniga saavutada tahaksime.
Tänaseks oleme Gastronomisti ehitanud juba pea 2 aastat. See 2 aastat on olnud väga mitmekülgne ja põnev aeg. Me oleme selle ajaga ära proovinud väga suure hulga erinevaid toitlustusäri väljundeid – veiniõhtusöögid, buffee cateringud, privaatkokandus, toiduainete tootmine, tooraine müük.
2022 aasta suvel pidasime 3 tervet kuud väga suuremahulist restorani Muhu saarel – Bottengarn Sadamarestoran.
Seda kõike tehes oleme ühelt poolt hakanud tajuma seda, mida täna külalised ootaksid ja vajaksid. Teiselt poolt oleme aru saanud sellest, et mida me päriselt pakkuda tahaksime.
Me oleme jõudnud selleni, et kõikide meie tegevuste südameks on mõned lihtsad asjad.
1) Toit mis on maitsev. Päriselt ka maitsev. Me armastame luua erinevaid retsepte ja toite. Aga see kõik PEAB maitsema hästi. Olgu see ükskõik milline üritus, ükskõik milline formaat, ükskõik kuidas serveeritud. Toit peab olema maitsev ja need maitsed mida me loome peavad tekitama nii meis endas kui ka loodetavasti sööjas positiivset emotsiooni.
2) Me armastame Eesti hooaegasid. Kuigi ühelt poolt võiks öelda, et Eesti kliima tekitab meile just tooraine osas probleeme ning raskusi siis tegelikult oleme läbi aastate õppinud hindama toorainet, mida meil Eestis võibolla ongi saadaval ainult mõned nädalad või mõni kuu aastast. Hoolikalt kasvatatud, hooaja tipus saadaval olev köögivili, mari või puuvili on lihtsalt imeline ning me tahaksime oma tegemistes kasutada ära võimalikult palju seda, mida loodus meile annab.
3) Vastutus jätkusuutliku tegevuse ees. Me ei saa mööda vaadata sellest, et igal ühel meist on oma roll selle ees, et meie tulevik toidu valmistamisel, tarbimisel ja töötlemisel oleks üha väiksema jalajäljega. Me peame analüüsima oma igat sisse töötatud protsessi ning aru saama kuidas me saaksime korraldada oma tööd paremini, efektiivsemalt ja väiksema koormusega meie keskkonnale. Seetõttu plaanime oma esimese isikliku toiduprojekti ehitada ülesse võimalikult loodussõbralikult. Alustades pakenditest ja lõpetades meie enda tööprotsessidega soovime oma tegevusega kulutada võimalikult vähe ressursse ning neid ressursse mida me kasutame üritame kindlustada, et allikad nende jaoks oleks jätkusuutlikud. Õnneks tähendab see ka ühtlasi kasutada ära väga palju kohalikku ja hooajalist – seega miski millesse me usume väga tugevalt juba täna.
4)
Meie fine dining restoranide juured. Lõppude
lõpuks tahame ka, et me ise iga päev ärgates ja tööle tulles põnevust. Gastronomist
koosneb juba väga mitmest pika toitlustuskogemusega inimesest ning me oleme
kõik väga kirglikud oma eriala suhtes. See tähendab, et me ei taha ära unustada
seda kõike, mis meid inspireerib iga päev uusi maitseid looma. Tahame tuua
Takeaway kontseptsiooni palju huvitavaid tehonoogilisi elemente, mida
tavapärasest kaasavõtu restoranist ei leiaks. Toitudesse jõuab elemente meie
enda restoranide menüüdest ning eesmärk oleks luua igat kaasavõtu toitu nagu
restoranitoitu. Selleks, et ka sööjal oleks tunne, et nad söövad ikkagi midagi
erilist. Kui me seda saavutame, siis oleme oma tööd teinud hästi.
MENÜÜ
Menüü hakkab koosnema kahest peamisest artiklist :
Värsked, tervislikud, asjatundlikult valmistatud salatid & meie Chef Andruse retsepti järgi valmistatud Hapusai, millest plaanime valmistada erinevaid gurmeevõileibasid.
Need kaks toodet saab meie peamiseks pakkumiseks, kuid pakkumisest võib leida ka meie kõiki muid omatooteid, mida oleme juba läbi aastate pakkunud.
Kindlasti jätkame ka oma lõunate pakkumistega.
Ühesõnaga – töötame lähinädalatel suuresti ehitamise, arendamise ja planeerimisega ning ootame Teid meie putkasse Lõunakeskuses juba detsembris!
Aitäh Lõunakeskusele usalduse, võimaluse ja toetuse eest.
Koos Gastronomisti sõpradega loome me uue imelise söögikoha Tartus, millest saame kõik rõõmu tunda loodetavasti väga pikka aega!
Aitäh kõigile Gastronomisti toetajatele ja sõpradele! Iga üks kes on isegi korra meid külastanud, meilt tellinud või isegi meie tegemisi enda seltskonnas edastanud on olnud osaks meie teekonnal ning oleme selle eest väga tänulikud!
Kohtume õige pea!
Teie Gastronomist
Lisa kommentaar