RESTORAN HÕLM JA LYDIA G. HOLMI RETSEPTID (1925-1926)

KARL PAJUSSAAR  |  LAURI ÜLENURM  |  ANDRUS SAARTOK


Mul on olnud au ja rõõm olla osaks Hõlm restorani saamisloost. Aastal 2016 algas meie põnev rännak maitsete maailma, mis kulmineerus mõni aasta hiljem raamatuga, mille loomises sain kaasa lüüa.

Selle raamatuga tahtsime edasi anda seda arendustööd, mida me nii köögis kui ka teeninduses igapäevaselt tegime. Me lõime palju uusi maitseid, uusi tehnoloogiaid ning meil oli tugev soov seda kuidagi jäädvustada/edasi anda. See tõttu on tegemist üsnagi "kokkade" raamatuga. Me ei teinud järgitegemise huvides teinud liialt palju lihtsustusi. Raamatus välja toodud retseptid ja toidud ongi täpselt sellised nagu me teeksime neid igapäevaselt suurköögis.

Lisaelemendiks kaasnes raamatu kirjutamisega ka süvenemine 1925-1926 kirjutatud retseptiraamatusse, millest on nii palju Hõlmi toite ka inspiratsiooni saanud.

Lydia G. Holmi lugu läbi esimese Eesti Vabariigi, keerulisel sõjaajal ning see kuidas tema järeltulijad on nüüdseks loonud eeskujuliku külalislahkuseäri on äärmiselt põnev lugu juba omaette. Sidudes selle ajaloo, toidud tollest ajast ning see millega tegeleb nüüdne Eesti tipprestoran on üks ära ütlemata põnev ettevõtmine.

Retseptiraamatust leiate: 21 retsepti Lydia retseptivihikust, 56 retsepti restorani menüüst, Lydia G. Holmi perekonnalugu ja palju muud põnevat.


Raamatut saab osta nii otse minu käest, Restoran Hõlmist või Hotell Lydiast info@lydia.ee 






MÕNED PILDID RAAMATUST:

Email again:
Kirjuta mulle kui soovid raamatu kohta rohkem infot või tellida!
Jaga lehte: