BLOGI

Filtreeri postitusi

MINU 1 AASTA TOITLUSTUSETTEVÕTLUST

Märtsikuus 2022 on saanud täpselt 1 aasta sellest hetkest, kui ma otsustasin hakata ise ettevõtlusega tegelema. See aasta on läinud väga kiirelt ja põnevalt.

Tänaseks olen ma 100% veendunud, et tegin ainuõige valiku. Olen alati olnud väga rahutu hing. Ma otsin alati järgmist väljakutset, järgmist kohta kuhu ronida. Selles suhtes on ettevõtlus ennast tõestanud kui ideaalne väljund minu energiale. 

Ettevõtjana ei teki sul mingit lage ette, et kuskile edasi liikuda ei anna – taevas on piiriks ja neid õppimisekohti on nii tohutult palju, et see on iga uus päev uus väljakutse. Mulle sobib.

Selles postituses tahaksingi võtta huvi pärast ette siis möödunud ettevõtlusaasta, analüüsides oma tulemusi ja ehk on see mõne lugeja jaoks põnev teema.

Loe lisaks

Polpo restoran. Ühe peakoka lugu

Seda tükki kirjutades on Restoran Polpo lahti viimast päeva. Ühelt poolt on kurb, teiselt poolt on uhke. Ma tunnen rõõmu selle üle, mida see töökoht mulle on andnud.

See on andnud mulle palju inimesi, kellest ma pean elu lõpuni lugu. Tugevad sidemed nii oma kolleegidega, oma tarnijatega, oma koostööpartneritega, oma külalistega.

See on andnud mulle võime hinnata seda panust, mida restoraniäris töötavad inimesed igapäevaselt annavad. Seda enam tänasel covidiga kooselamisel.

Kõik kes on olnud minu teekonnaga seotud alates 2019 aasta jaanuarist, aitäh. Te teate ise kes te olete.

Loe lisaks

Restoranide hinnad peavad tõusma (ja miks see on OK)

Maailm on pandeemiast välja astumise lävel. Vaktsineerimisi on rohkem, elu naaseb normaalsuse juurde samm-sammult tagasi. On aga üks (mulle südamelähedane) osa, mis ei naase enam selle juurde, mida ta oli enne pandeemia algust. Selleks on restoraniäri. Seda väga konkreetsetes punktides, millest tahaksin lähemalt rääkida.

Loe lisaks

FILMISOOVITUS : André and his olive tree

Ma olen juba ammusest ajast teinud endale eesmärgiks konsumeerida võimalikult palju erialast materjali. Mingil perioodil tähendas see pigem raamatuid, artikleid jms. Viimase ca 3-5 aastaga on tõusnud esile pigem filmide/sarjade/dokumentaalide tarbimine. Ma usun, et ma võin üsna julgelt välja öelda, et kui on toidumaailmast tehtud mingisugune film/sari, mis on kuidagigi internetiavarustes kättesaadav, siis tõenäoliselt ma olen seda vaadanud.

Kaks suurt abivahendit selle eesmärgi saavutamisel on olnud Youtube ja Netflix.

Netflixis viimasel ajal ringi scrollides võibolla poleks käesoleva filmi peale sattunudki. Ainult lähemalt süvenedes on näha, et kõnealune oliivipuuga André on see sama André, kelle nimirestoran on olnud juba aastaid üks väga kõrgelt hinnatud restoran aasias (ja ka üle terve maailma).


Loe lisaks

The Alchemist Restoran - Uus maailma parim restoran?

On möödas omajagu aega sellest, kui toidumaailm on saanud uue kontseptsiooni, mida huviga jälgida. ElBulli 2000ndate alguses, Alinea ja Noma 2010 kandis, Osteria Francescana peale neid, rääkimata Roca vendadest ja Blumenthali The Fat Duckist. Aastatel 2005-2015 toimus toidumaailmas suur areng mitmel rindel  (suures osas tänu ElBullis praktiseerinud kokkadele). Peale seda suurt arengu hüpet ei ole nüüd juba tükk aega midagi märkimisväärset toimunud. The Alchemist peaks olema järgmine suurem ettevõtmine sellel rindel.

Peakokk Rasmus Munk

Loe lisaks

Arhiiv