BLOGI

Filtreeri postitusi

Polpo restoran. Ühe peakoka lugu

Seda tükki kirjutades on Restoran Polpo lahti viimast päeva. Ühelt poolt on kurb, teiselt poolt on uhke. Ma tunnen rõõmu selle üle, mida see töökoht mulle on andnud.

See on andnud mulle palju inimesi, kellest ma pean elu lõpuni lugu. Tugevad sidemed nii oma kolleegidega, oma tarnijatega, oma koostööpartneritega, oma külalistega.

See on andnud mulle võime hinnata seda panust, mida restoraniäris töötavad inimesed igapäevaselt annavad. Seda enam tänasel covidiga kooselamisel.

Kõik kes on olnud minu teekonnaga seotud alates 2019 aasta jaanuarist, aitäh. Te teate ise kes te olete.

Loe lisaks

Restoranide hinnad peavad tõusma (ja miks see on OK)

Maailm on pandeemiast välja astumise lävel. Vaktsineerimisi on rohkem, elu naaseb normaalsuse juurde samm-sammult tagasi. On aga üks (mulle südamelähedane) osa, mis ei naase enam selle juurde, mida ta oli enne pandeemia algust. Selleks on restoraniäri. Seda väga konkreetsetes punktides, millest tahaksin lähemalt rääkida.

Loe lisaks

FILMISOOVITUS : André and his olive tree

Ma olen juba ammusest ajast teinud endale eesmärgiks konsumeerida võimalikult palju erialast materjali. Mingil perioodil tähendas see pigem raamatuid, artikleid jms. Viimase ca 3-5 aastaga on tõusnud esile pigem filmide/sarjade/dokumentaalide tarbimine. Ma usun, et ma võin üsna julgelt välja öelda, et kui on toidumaailmast tehtud mingisugune film/sari, mis on kuidagigi internetiavarustes kättesaadav, siis tõenäoliselt ma olen seda vaadanud.

Kaks suurt abivahendit selle eesmärgi saavutamisel on olnud Youtube ja Netflix.

Netflixis viimasel ajal ringi scrollides võibolla poleks käesoleva filmi peale sattunudki. Ainult lähemalt süvenedes on näha, et kõnealune oliivipuuga André on see sama André, kelle nimirestoran on olnud juba aastaid üks väga kõrgelt hinnatud restoran aasias (ja ka üle terve maailma).


Loe lisaks

The Alchemist Restoran - Uus maailma parim restoran?

On möödas omajagu aega sellest, kui toidumaailm on saanud uue kontseptsiooni, mida huviga jälgida. ElBulli 2000ndate alguses, Alinea ja Noma 2010 kandis, Osteria Francescana peale neid, rääkimata Roca vendadest ja Blumenthali The Fat Duckist. Aastatel 2005-2015 toimus toidumaailmas suur areng mitmel rindel  (suures osas tänu ElBullis praktiseerinud kokkadele). Peale seda suurt arengu hüpet ei ole nüüd juba tükk aega midagi märkimisväärset toimunud. The Alchemist peaks olema järgmine suurem ettevõtmine sellel rindel.

Peakokk Rasmus Munk

Loe lisaks

Austrid

Sel kevadel oli esimene kord, kui Polpo ajaloo jooksul pidime ära jätma austriõhtu. Aastaplaanis üks äärmiselt oluline sündmus, mis on nii mõnegi tartlase südame võitnud. See on üks väheseid üritusi, mida meil on olnud alati väga lihtne välja müüa.

Loe lisaks

Arhiiv